https://www.facebook.com/locomotivacafe | locomotiva.cooperativa@gmail.com

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δημήτρης Μαριόλης | Η Αδύνατη Ταξική Ανακωχή

Η Πολιτική του ΕΑΜ στα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και στα Συνδικάτα μέχρι τα Δεκεμβριανά

Εκδόσεις ΚΨΜ

 

Τιμή Εκδότη6,97
Τιμή Λοκομοτίβα6,3 (-10%) 



















Κάτω από την ασφυκτική πίεση του ξένου παράγοντα και καθώς το φάσμα της πείνας απλωνόταν πάνω από τα αστικά κέντρα, το ΕΑΜ, αναλαμβάνοντας υπουργεία οικονομικού περιεχομένου στην κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», επιχειρούσε να αντιμετωπίσει μια σειρά κρίσιμα ζητήματα μέσα σε ένα πλαίσιο οξυμμένων κοινωνικών και ταξικών αντιπαραθέσεων. Έτσι, από την Απελευθέρωση, τον Οκτώβριο του 1944, ως το Δεκέμβρη του 1944, το ΕΑΜ έχει την ευθύνη της οικονομικής και εργατικής κυβερνητικής πολιτικής και παράλληλα της καθοδήγησης του εργατικού κινήματος.

Η μελέτη αυτή επιχειρεί να διερευνήσει πώς αντιμετώπισε το ΕΑΜ τα διλήμματα που έθετε η σιδερένια πραγματικότητα των πρώτων κρίσιμων μηνών της Απελευθέρωσης, ποιες ήταν οι βασικές συντεταγμένες της πολιτικής των εαμικών υπουργών, καθώς και οι επιλογές που ακολούθησαν τα συνδικάτα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χρονολογία Έκδοσης: Απρίλιος 2015 | Αριθός σελιδών: 104 | Πρόλογος: Προκόπης Παπαστράτης

E-mail παραγγελιών | vivlio.lkm@gmail.com 

Παρακολουθείστε τα νέα της Λοκομοτίβα στο https://www.facebook.com/locomotivacafe/ και επικοινωνήστε μαζί μας στο locomotiva.cooperativa@gmail.com.