https://www.facebook.com/locomotivacafe | locomotiva.cooperativa@gmail.com

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Λεόν Τρότσκι | Τρομοκρατία & Κομμουνισμός

(περιορισμένα αντίτυπα)

Εκδόσεις Αλλαγή

 

Τιμή Εκδότη14,60
Τιμή Λοκομοτίβα€12,40 (-15%)



















Το βιβλίο αυτό γράφτηκε το 1920 μέσα στη φωτιά του πολέμου. Ο συγγραφέας του, εκείνη την περίοδο, καθοδηγούσε τον Κόκκινο Στρατό που ο ίδιος είχε οργανώσει, ενάντια στους 14 ιμπεριαλιστικούς στρατούς εισβολής  που  προσπαθούσαν, μαζί με τσαρικούς στρατηγούς και τους Λευκοφρουρούς, να ανατρέψουν τη νεογέννητη διχτατορία του προλεταριάτου στη Ρωσία.

Κυκλοφόρησε τον καιρό του Δεύτερου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς και αντίτυπα του μοιράστηκαν στους αντιπροσώπους μαζί με αντίτυπα της μπροσούρας του Λένιν "Αριστερισμός, Παιδική Αρρώστεια του Κομμουνισμού". Και τα δύο βιβλία, αλληλένδετα, αποτελούσαν για τους μπολσεβίκους ηγέτες της Διεθνούς, ζωτικό μέρος της εκπαίδευσης επαναστατικών στελεχών μέσα στη διεθνή εργατική τάξη πάνω στα μαθήματα της Οχτωβριανής Επανάστασης και της υπεράσπισής της.

Το έργο του Τρότσκι υπερασπίζεται τη σοβιετική εξουσία και τις επαναστατικές μεθόδους δράσης της, απέναντι στην ιδεολογική επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Καρλ Κάουτσκι, ο πάπας της σοσιαλδημοκρατίας και θεωρητικός του "ειρηνισμού", "κοινοβουλευτικού",  ημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό". 

Από κάθε άποψη, η οξεία και βαθυστόχαστη συνάμα αυτή πολεμική, γραμμένη σε συνθήκες πολέμου, για λογαριασμό της Διεθνούς, αποτελεί  μοναδικό δείγμα συνδυασμού του όπλου της κριτικής με την κριτική των όπλων. Φανερώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι η ηρωική δράση του κόκκινου Στρατού, η ιδεολογική πάλη για τον Μαρξισμό και η εκπαίδευση της πρωτοπορίας της παγκόσμιας επανάστασης αποτελούσαν για τους μπολσεβίκους, για τον Τρότσκι και τον Λένιν ένα αλληλένδετο σύνολο. (Από την παρουσίαση του βιβλίου)


Χρονολογία Έκδοσης: 1979 | Αριθός σελιδών: 248 | Μετάφραση: Θεοδόσης Θωμαδάκης

E-mail παραγγελιών | vivlio.lkm@gmail.com 

Παρακολουθείστε τα νέα της Λοκομοτίβα στο https://www.facebook.com/locomotivacafe/ και επικοινωνήστε μαζί μας στο locomotiva.cooperativa@gmail.com.